25 Nisan 2024 Perşembe

TEK BAŞINA KAZANDIĞINI KANITLADI!

Geçen dönem MHP'nin taban oyları ve tepki oylarını aldı, bu kez en fazla 7-8 Bin oy alır denilen M. Ziya Buyankara, Yeniden Refah Partisi ile girdiği ilk seçimde kendi rekorunu egale etti.

16 MAYIS 2023 SALI 21:25
5
1716
1
AA aa
TEK BAŞINA KAZANDIĞINI KANITLADI!

Geçen yerel seçimde MHP'de aldığı yüksek oy oranıyla dikkatleri üzerine çeken M.Ziya Buyankara, benzer bir başarıyı genel seçimde gösterdi. İlk kez seçime giren yeniden Refah Partisi'nin 1. sıra adayı olan Buyankara, 15 Bin oyla önemli bir başarıya imza atmış oldu.

Aday tercihleri nedeniyle bölgesel tepkilerin alevlendiği 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimlerinde sandıktan sürpriz sonuçlar çıktı. 29 Mart 2019 mahalli idareler seçiminde MHP'den Bingöl Belediye Başkan Adayı olan ve kapı kapı dolaşarak 13 Bin 233 oy alıp siyaset arenasında en çok konuşulan isim olmayı başaran M.Ziya Buyankara, 14 Mayıs 2023 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine Yeniden Refah Partisi'nin 1. Sıra adayı olarak girdi.

“7 BİN DENDİ AMA 15 BİN OY ALDI”

İl ve ilçe teşkilatlarında son dönemlerdeki yenilik ve toparlanma ile ilk kez katılacağı genel seçimlere güçlü hazırlanan ve Cumhur İttifakında yer alarak baraj sorununu ortadan kaldıran Yeniden Refah Partisi, seçime adayları M.Ziya Buyankara, İsmail Yeter ve Ersoy Öten ile katıldı.

Seçim sürecinde bir kez daha kapı kapı dolaşan ve seçimin favorilerinden gösterilen M.Ziya Buyankara, teşkilat kadroları ve ailesiyle sahada etkin bir çalışma gösterdi. Kamuoyunda çoğunlukla “Geçen dönem MHP'nin taban oyları ve tepki oylarını aldı, bu kez en fazla 7-8 Bin oy alır” değerlendirmeleriyle geri plana itilen

M.Ziya Buyankara, 15 Bin oy alarak herkesi şaşırttı

Yeni kurulan ve ilk seçim tecrübesini yaşayan Yeniden Refah Partisi ile önemli bir başarı ivmesi yakalayan Buyankara, teşkilatı bulunan ve yılların seçim tecrübelerini yaşamış birçok siyasi partiyi büyük farkla geçerek siyasetteki etkisini bir kez daha perçinlemiş oldu.

Bir aylık seçim sürecinde hemen her bölgeye ulaşan, kapı kapı dolaşıp seçmenlerle temas kuran ve elde ettiği başarıyla büyük takdir toplayan Buyankara, seçim sonrası oy veren vermeyen herkese teşekkür etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_158)
17 Mayıs 2023 Çarşamba 05:46
Ziya Buyankara 2 partiye can verdi bu seçim. 3 yıl mhpye çalışıp ihanet gorunce refaha geçip 15 bin oy aldı. MHP'nin aldığı oyların en az yarısında ziya hocanın emeği vardır.
Beğendim (2) Beğenmedim (0)Cevapla
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın