20 Nisan 2024 Cumartesi

TEK HEDEFLERİ SÜPER LİG

Bingöl'de İl Hakem Kurulu tarafından açılan kursta başarılı olan 24 kız, hakem olabilmek için büyük çaba sarf ediyor.

01 OCAK 2022 CUMARTESİ 12:35
0
1410
0
AA aa
TEK HEDEFLERİ SÜPER LİG

Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı Bingöl İl Hakem Kurulu'nun 24-26 Aralık tarihleri arasında açtığı aday hakemlik kursuna 115 başvuru yapıldı. Başvuranlar arasında kız adayların geçen yıllara göre fazla olması dikkatlerden kaçmazken, 24 kız bu kurstan başarı ile ayrılarak çalışmalara başladı. Merkez Karşıyaka Stadyumu'nda belirli günlerde İl Hakem Kurulu Başkanı Mithat Ercan koordinesinde büyük emek sarf eden kızlar, hedeflerinin Süper Lig'de görev almak olduğunu iletti.

Gamze Akın: "Çalışmalarımız çok iyi bir şekilde ilerliyor"

Bu kursta kadınlara pozitif bir ayrımcılığın tanınmasının hoşuna gittiğini aktaran Gamze Akın, “İlimizde açılan aday hakemliği kursu vardı bayanlara da öncelik tanındı. Bu benim çok hoşuma gitti. Neden bir bayan da hakemlik yapamasın diye düşünerek geldik kursa katıldık ve iyi ki de katıldık. Çalışmalarımız çok iyi bir şekilde ilerliyor. Kendime ve hakem arkadaşlarıma da inanıyorum. Çok ileri bir seviyede hakem ve belki Türkiye Kupası maçlarını bile yönetebiliriz” şeklinde konuştu.

Amacının kadınları temsil etmek olduğunu ifade eden Melisa Güneş ise "Kurs açıldı ve biz aday olarak geldik. Kendimizi bu branşta geliştirmeyi planlıyoruz. Mithat hocamız sayesinde bu kursa katıldık ve başarılı bir sonuç aldık. Şuan da tek hedefimiz kendimizi geliştirip, üst klasmanlara çıkmak, adımızı duyurmak. Kadınları temsil etmek için buradayız" ifadelerini kullandı.

Kurstan başarılı olan ve şuan için aday hakem olan Hatice Meşe, bazı algıları kırmak adına kursa katıldığını söyledi. Meşe, “Bu kursa katılmamım amacı, özellikle kadınların sahalarda olmasını istiyorum. Çünkü bu işi sadece erkekler yapar diye bir algı var. Ben tamamen bu algının yıkılmasını istiyorum. Küçük yaştan beri futbolla ilgileniyorum her zaman. Aynı zamanda sahada kadınlar da olmalı. Hem belki bu şekilde argo konuşmalar, küfürlerin önüne geçilebilir. Kendimi de bu konuda yetenekli buluyorum. Aday hakem olarak başladık ama antrenmanlarla kendimizi geliştiriyoruz" diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın