26 Nisan 2024 Cuma

TEKSTÄ°L FABRÄ°KALARI Ä°STÄ°HDAMI ARTIRDI

Genç ilçesinde tekstil atölyelerinin sayısı her geçen gün artıyor. Açılan tekstil fabrikaları gençlerin ve kadınların ekmek kapısı olurken, batıya göçü de engelliyor. Son olarak açılan AK Tekstil ile beraber 42 kişi daha iş sahibi olmanın sevincini yaşadı.

12 HAZÄ°RAN 2021 CUMARTESÄ° 15:16
3
2109
0
AA aa
TEKSTÄ°L FABRÄ°KALARI Ä°STÄ°HDAMI ARTIRDI

Genç ilçesinde açılan AK Tekstil çoÄŸunluÄŸu kadınlar olmak üzere 42 kiÅŸiye iÅŸ kapısı oldu. Atölyede çalışmalardan arta kalan bezler de çanta ve oyuncaÄŸa dönüÅŸtürülüyor.

Genç ilçesinde Nermin Önver öncülüÄŸünde 42 kiÅŸinin istihdam edildiÄŸi AK tekstil atölyesi açıldı. Açılışa AK Parti Bölge Koordinatörleri, Genç Belediye BaÅŸkanı Mehmet Zeki Dirik, il ve ilçe yönetimi katıldı.

DÄ°RÄ°K: “BAKANLIÄžIMIZ MÜJDEYÄ° VERDÄ° 250 KİŞİ DAHA Ä°Åž SAHÄ°BÄ° OLACAK”

Açılışta bir konuÅŸma yapan Belediye BaÅŸkanı Mehmet Zeki Dirik, ÅŸu açıklamalarda bulundu:

“Göreve gelir gelmez ilk Solhan ziyaretimizde atölyeleri dolaşınca o zaman genç hiçbir atölye yoktu, imrendim. Bunlar neden Genç'te olmasın. Yine göreve geldiÄŸimizde bize en çok bayanlardan iÅŸ talebi geliyordu fakat onları çalıştıracağımız bir yer yoktu, mekân yoktu. Ä°lçemizde bir tekstil atölyesi yoktu. GiriÅŸimler sonucu bide bu tekstillerin genelde en azı 1000 metre kare ve 2000 metre kare kapalı alan gerekiyordu. Çok iÅŸ adamları geliyordu bizden yer talepleri vardı maalesef gerek belediyemizin olsun gerek ilçemizde bu büyüklükte mekânlar yoktu. SaÄŸ olsun yine bu 2 yıl içerisinde ÅŸuanda ilçemizde yaklaşık 3 tane tekstil atölyesi bir tanesi de ayakkabıyı imalathanesi olmak üzere 4 tane atölyemiz mevcuttur. Åžuanda yaklaşık olarak en son aldığım bilgilere göre, 200 kiÅŸi istihdam edilmektedir. Bunların çoÄŸu da kadındır. Yine aslında büyük alanlar gerekiyordu Sanayi ve Ticaret bakanımız Sayın Mustafa Varank'a Bingöl ziyaretinde belediyeler olarak bu konuyu gündeme getirdik.  Bizim burada ciddi manada tekstil atölyeleri ihtiyacı vardı. Kapalı alanlarımız yoktur. SaÄŸ olsun bizim taleplerimizi aldılar. Geçenlerde kalkınma ajansına talimat duyurdular ÅŸuanda da Fırat kalkınma ajansı tarafından Fırat kalkınma ajansına baÄŸlı MuÅŸ, Bingöl, Tunceli, Elazığ ve Malatya illerimiz baÄŸlıdır. Geçen aradılar bizim projemiz kabul edildi. Yaklaşık 14 tane belediyeden 2 tanede organize sanayi bölgesinden en az 2000 metre kare en çok 3000 metre kare olmak üzere bu tekstil kapalı alanlar için projelerimiz geçti. Ä°nÅŸallah en yakın süre içerisinde bunların sözleÅŸmelerini  imzalayacağız. En büyüÄŸü de Genç ve Solhan olmak üzere 2 ilçemize 3000 metre kare kapalı alan yapılacaklar. Ä°lçemize hayırlı uÄŸurlu olsun. Bu kapalı alanın faaliyete geçmesi ile birlikte en azından 250 tane bayanımız ve gençlerimiz orda istihdam edilecek. Bizim ciddi manada ilçemizde iÅŸsizlik sorunu vardı. Ä°nÅŸallah bu atölyelerle birlikte bu iÅŸsizlik sorunun kısmen de olsa çözmüÅŸ olacağız” dedi.

Haber: Sinan Atan

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALÄ°BÄ°YET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALÄ°BÄ°YET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ÅžEHÄ°T `KALAN` KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
ÅžEHÄ°T 'KALAN' KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
24.04.2024
13:06
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
Genç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı 2024 yılı birlik encümen seçimi yapıldı.
23.04.2024
19:33
ENCÜMENLER`DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
ENCÜMENLER'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
Genç Belediyesi yeni meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantının ardından örnek bir davranış sergileyen HÜDA PAR Belediye Meclis üyeleri, aldıkları toplantı ücretlerini Gazze'ye bağışladı.
23.04.2024
12:38
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı coşkuyla kutlandı.
22.04.2024
20:10
HUSUMET `GÜZEL` SONUÇLANDI
HUSUMET 'GÜZEL' SONUÇLANDI
Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, ilçe kaymakamı Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın