28 Nisan 2024 Pazar

TURUNCUYA RAMAK KALDI!

Vaka sayısındaki düşüşle Mavi Kategoriye giren ancak yasakların kalkmasıyla Sarı Kategoriye geçen Bingöl, vaka sayılarının yeniden artmasıylaTuruncu Kategori sınırına dayandı.

27 MART 2021 CUMARTESİ 15:50
2
1237
0
AA aa
TURUNCUYA RAMAK KALDI!

Uygulanan tedbirler ve maske-mesafe-hijyen titizliğiyle vaka sayısının en düşük olduğu iller sıralamasında yer alan ve Mavi Kategoriye giren Bingöl'de, yasakların kalkmasıyla vaka sayıları yeniden arttı.

Geçtiğimiz hafta 100 Binde 25 oranıyla Sarı Kategoride yer alan Bingöl, bu hafta da artan vakalar nedeniyle Turuncu Kategori sınırına dayandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilerde bu hafta vaka sayısı 100 Binde 47,56'ya yükselen Bingöl'de bu hafta yaklaşık 134 vaka görüldü. Günlük ortalama 19,14, haftalık toplamda ise 134 vaka görülen Bingöl, turuncu kategori (141 vaka) sınırına dayandı.

Günlük 1 vaka artışı durumunda Bingöl bu kez turuncu kategoriye girecek.

Artan vakalar karşısında denetimleri sıklaştıran Bingöl Valiliği, çarşı merkezi ağırlıklı olmak üzere birçok noktada vatandaşları maske konusunda uyarılarken, maske takmayanlara yönelik cezaları da uygulamaya başladı.

Toplu alanlardan uzak durulması, maske ve mesafe kurallarına riayet edilmesini isteyen Valilik, uyarıların dikkate alınması ve hassasiyet gösterilmesi çağrılarını da yineliyor.

VALİLİK; “VAKA SAYILARIMIZ HIZLA ARTIYOR”

Sağlık Bakanlığı'nın 13-19 Mart tarihleri arasındaki vaka haritasında Bingöl, 100 bin kişide 47,56 orana ulaştı, mavi kategoriden sarıya geçti.

Yaşanan artışın ardından Bingöl Valiliği'nden uyarı geldi. Valilik tarafından sosyal medyada paylaşılan açıklamada, vaka sayısının hızla arttığı belirtildi.

Valilik, “Kıymetli Bingöllüler. Vaka sayılarımız hızla artıyor. Mavi kategoride kalıp örnek İl olalım derken sarı kategoriye geçtik. Bu durumu tekrar tersine çevirmek bizim elimizde. Başa dönmek ve evlere hapsolmak istemiyorsak lütfen kurallara uyalım” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın