28 Ocak 2026 Çarşamba

VALİ USTA'DAN SERT UYARI BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMİYECEK

Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki toplantıda sağlık yöneticilerine adeta ültimatom veren Vali Usta, aksaklıkların bizzat takipçisi olacağını söyledi.

05 ARALIK 2025 CUMA 18:15
2
625
0
AA aa
VALİ USTA`DAN SERT UYARI BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMİYECEK

Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, sabah saatlerinde Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirdiği kapsamlı incelemenin ardından sağlık yöneticileriyle kritik bir toplantı yaptı. İl Sağlık Müdürü Samet Tatlı, Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı, hastane başhekimi ve tüm idari kadronun hazır bulunduğu toplantı adeta bir “hesap verme” havasında geçti.

Vali Usta, hastanede bizzat tespit ettiği ciddi aksaklıkları, vatandaşlardan gelen yoğun ve tekrar eden şikâyetleri, yönetim zafiyetlerini ve kabul edilemez gecikmeleri tüm yöneticilere sert ifadelerle aktardı. Hastanenin dışarıya verdiği olumsuz görüntüyü ve kalite seviyesindeki düşüşü açıkça anlattığını belirten Usta, “Anladıklarını düşünüyorum.” dedi.

“Görev yapmak lütuf değil, devletle yapılan sözleşmenin gereğidir”

Toplantıda tüm personelin görev tanımına sıkı sıkıya bağlı olması gerektiğini vurgulayan Vali Usta, özellikle yönetim kademesine yönelik kararlı mesajlar verdi:

“Bundan sonra en üst yöneticiden en alt personele kadar herkes konfor alanının dışına çıkarak görevini eksiksiz yerine getirecek. Bu sürecin bizzat takipçisi olacağım.”

“Eski alışkanlıklar sona erecek”

Usta, hem vatandaşların kaliteli sağlık hizmetine erişimini sağlamak hem de doktorların mesleki itibarını ve çalışma koşullarını korumanın devletin sorumluluğu olduğunu belirterek sağlık çalışanlarına sahip çıkan net mesajlar da verdi.

Toplantının ardından net hedeflerini şu şekilde sıraladı:

  • Daha düzenli işleyiş,
  • Daha yüksek memnuniyet,
  • Daha güçlü sağlık hizmeti.

Vali Usta, “Eski alışkanlıklarımızı bırakıyoruz. Böyle gelmiş böyle gitmeyecek. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” sözleriyle sağlık yönetimine güçlü bir ültimatom vererek toplantıyı sonlandırdı.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
17:52
BÖLGE ŞAMPİYONU HAMZA KARA`DAN BAŞKAN TARTAR`A  ZİYARET
BÖLGE ŞAMPİYONU HAMZA KARA'DAN BAŞKAN TARTAR'A ZİYARET
Hamza Kara, antrenörü Emrullah Kılıç ile birlikte Belediye Başkanı Kemal Tartar'ı makamında ziyaret etti.
28.01.2026
12:06
UYUŞTURUCU OPERASYONU 3 GÖZALTI
UYUŞTURUCU OPERASYONU 3 GÖZALTI
Genç ilçesi kırsalında 3 ayrı adrese düzenlenen operasyonda uyusturucu ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
27.01.2026
13:44
GENC UMUT KERVANİ 2025 YILINDA 2 MİLYON 324 BİN 625 TL YARDIMDA BULUNDU
GENC UMUT KERVANİ 2025 YILINDA 2 MİLYON 324 BİN 625 TL YARDIMDA BULUNDU
2025 yılına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç Temsilciliği, 2025 yılında 451 aileye 613 bin 325 TL; yurt dışı çalışmaları dâhil olmak üzere toplamda 2 milyon 324 bin 625 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu açıkladı.
27.01.2026
13:42
BİNGOL`DE `CHANGE` OPERASYONUNDA YAKALANAN 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
BİNGOL'DE 'CHANGE' OPERASYONUNDA YAKALANAN 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Çalışma sonucu deprem, trafik kazası ve araç yangını nedeniyle ağır hasar gören araçlara ait şasi ve motor bilgilerinin, çalıntı, aranan, yakalamalı hacizli ve gümrük kaçağı araçlara aktarıldığı, bu yöntemle üçüncü kişilere satılan araçlar üzerinden haksız kazanç elde edildiği belirlendi. Düzenlenen operasyonda yakalanan 5 kişiden 4'ü tutuklandı.
27.01.2026
12:12
VALİ ÇELİK`TEN SALDIRIYA UĞRAYAN OPERATÖRE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
VALİ ÇELİK'TEN SALDIRIYA UĞRAYAN OPERATÖRE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Karla mücadele sırasında saldırıya uğrayan İl Özel İdaresi personeli Serhat Bürkek'i evinde ziyaret eden Vali Cahit Çelik, 'Personelimizin işini kolaylaştıracak destek ve anlayışı bekliyoruz' dedi.
27.01.2026
12:06
BİNGÖL`DE  İŞKUR 163 KİŞİ ALINACAK
BİNGÖL'DE İŞKUR 163 KİŞİ ALINACAK
Müftülük ve Kültür-Turizm'e alınacak katılımcılar, noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular bugün başlıyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın