27 Nisan 2024 Cumartesi

YETENEĞİ İLE HERKESİ ŞAŞIRTIYOR

Özel gereksinimli öğrenci olan Otizmli Muhammed Tuğa (16), yeteneği ile herkesi şaşırtıyor. Müzik öğretmenlerinin bir kez verdiği notayı enstrümanlar ile çalan Muhammed, birçok otistik öğrenciye de örnek teşkil ediyor.

03 ARALIK 2021 CUMA 10:07
0
832
0
AA aa
YETENEĞİ İLE HERKESİ ŞAŞIRTIYOR

Güzel Sanatlar Lisesinde eÄŸitim gören özel gereksinimli öÄŸrenci olan Muhammed TuÄŸa, yetenek sınavından 100 tam puan alarak yerleÅŸtiÄŸi lisede yeteneÄŸiyle öÄŸretmenlerini her gün ÅŸaşırtmaya devam ediyor.

Ortaokuldaki öÄŸretmeninin referansı ile güzel sanatlar lisesine giden Muhammed, okul tarihinde en yüksek notu almayı baÅŸardı.

Birincilik ile okula yerleÅŸen Muhammed, müzik derslerinde bir kez çalınan türküleri ezberleyip baÄŸlama ile hem çalış hem de söylüyor.

Muhammed'in çok büyük bir yetenek olduÄŸunu söyleyen Bingöl Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Tarık ErtaÅŸ, “ Muhammed TuÄŸa 16 yaşında 11 Müzik Sınıfında. Otizmli özel eÄŸitim öÄŸrencisi olarak okulumuzda eÄŸitime devam ediyor. Muhammed'in okula geliÅŸ sürecinde bir alt kademedeki özel eÄŸitim öÄŸretmeni tarafından okulumuza baÅŸvuru yapıldı, öÄŸrencimiz rutin yetenek sınavına tabii tutuldu. Yetenek sınavında tabiri caizse imkansızı gerçekleÅŸtirdi 100 tam puanla ve birinci olarak yerleÅŸti. Bu da Bingöl Güzel Sanatlar Lisesi tarihinde rastlanmamış bir durum diyebiliriz. Kendisinin ne kadar büyük bir yetenek olduÄŸunu öÄŸretmenlerimiz ve bize kanıtladı. Özellikle ÅŸunu belirtmek istiyorum, özel eÄŸitim gereksinimi olan bütün öÄŸrencilerimizin çekinmeden yetenek sınavına baÅŸvurmalarıdır. Çünkü ÅŸu bir gerçek ki, Muhammed otizmli olmasına raÄŸmen içindeki gizli yeteneÄŸi keÅŸfedip buraya gelmesi onun ailesi ve kendisi açısından büyük önem arz etmektedir” dedi.

“ABSOLUT KULAK OLDUÄžUNU FARK ETTÄ°M”

Müzik ÖÄŸretmeni Doruk Aksu da, “ÖÄŸrencimle yaptığım çalışmalarda çok güzel bir müzik kulağına sahip olduÄŸunu fark etmiÅŸtim. Sonrasında solfej eÄŸitimiyle de devam edince de öÄŸrencimizde mutlak kulak bir diÄŸer adıyla absolut kulak olduÄŸunu fark ettim. DiÄŸer müzik öÄŸretmenleriyle de istiÅŸare yapınca gerçekten böyle bir kanıya vardık. Herhangi bir referans deÄŸeri almadan Muhammed'in sesleri tanıyabildiÄŸini, çözümleyebildiÄŸini, bu sesleri çözerken zorlanmadığını fark ettim. Muhammed'in ileride çok güzel yerlere geleceÄŸini de biliyorum. Biz bu konuda okulumuz olarak, öÄŸretmenlerimiz olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Türkü veya ÅŸarkıyı bir kez söylemesinin Muhammed'e yettiÄŸini vurgulayan Müdür Yardımcısı ve BaÄŸlama ÖÄŸretmeni Bora Çoban, “Muhammed ultra yüksek bir müzik kulağına sahip. Bunu da enstrümana yansıtmak taçlandırmak demek. BaÄŸlama ile çok güzel icra ettiÄŸini düÅŸünüyorum. Bir verdiÄŸimiz ÅŸarkıyı, türküyü bir defa tekrarlamam yetiyor. Zaten duyduÄŸunda kendisi icraya geçiyor. Bu da dersimizi kolaylaÅŸtırıyor. Zaten enstrümanda da iyi olması onu daha da iyi yerlere getirecektir. Biz bu konuda ona yardımcı oluyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALÄ°BÄ°YET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALÄ°BÄ°YET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ÅžEHÄ°T `KALAN` KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
ÅžEHÄ°T 'KALAN' KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
24.04.2024
13:06
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
Genç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı 2024 yılı birlik encümen seçimi yapıldı.
23.04.2024
19:33
ENCÜMENLER`DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
ENCÜMENLER'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
Genç Belediyesi yeni meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantının ardından örnek bir davranış sergileyen HÜDA PAR Belediye Meclis üyeleri, aldıkları toplantı ücretlerini Gazze'ye bağışladı.
23.04.2024
12:38
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı coşkuyla kutlandı.
22.04.2024
20:10
HUSUMET `GÜZEL` SONUÇLANDI
HUSUMET 'GÜZEL' SONUÇLANDI
Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, ilçe kaymakamı Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın