11 Şubat 2026 Çarşamba

YETER ARTIK AKSA!

Genç ilçe merkezinde hemen hergün yaşanan elektrik kesintileri, halkı çileden çıkardı. Arızaların uzun sürmesi ve saatlerce karanlığa mahkum kalan vatandaşlar, yaşanan duruma tepki göstererek, Öyle bir memleket ki, tellere kuş konsa elektrik kesilir. Defalarca kesinti oluyor ve ilgili kurum hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Yazık bu memlekete eleştirisinde bulundu.

16 TEMMUZ 2019 SALI 00:35
0
2955
0
AA aa
YETER ARTIK AKSA!

Genç'te kronikleşen sorunların başını çeken elektrik kesintileri halkın tepkisini çekiyor. Geçtiğimiz son bir haftadır herhangi bir olumsuz hava şartının da olmamasına rağmen Genç'te elektrikler kesiliyor. Kesintilerin ardından yetkili ağızdan bilgi almaya çalışan vatandaş yetkili bulamayınca bu sorun daha da büyüyor.  

Konu ile ilgili şikâyetlerini sitemize ileten vatandaşlar, ilgisizlikten şikayetçi olduklarını belirterek ; “Elektrik dağıtım sisteminin özelleşmesinden sonra adeta karanlığa mahkum olduk, Elektronik eşyalarımız ya bozuluyor yâda kullanım süresi daha az zamanda tamamlanıyor. Artık elektrik ve elektronik hayatımızın her alanında var, önceden haber verilerek bakım ve onarımından dolayı elektrik kesintilerinden esnaflar zarar görüyor. Bunun yanında geceleri sık sık haber verilmeksizin elektrik gidip geliyor, Dağıtım şirketi özelleştiği için devlet kurumlarına şikâyet de edemiyoruz. Ama bizi karanlıkta bırakanları, özelleştirilmesine sebep olanları, iyi hizmet sağlayamayanları, elektronik aletlerimizi tamir ettirirken kulaklarını çınlatıyoruz. “dediler.

“ELEKTRİK İÇİN KALICI ÇÖZÜM BULUNMALI”

Her yıl aynı sorunlarla karşılaştıklarını dile getiren vatandaş, “Elektrik faturaları, sayaçlar ve daha birçok konuda vatandaşa acımasız bir yaklaşım gösteren ve kurumsal çıkar için vatandaşa her türlü maddi ve manevi zulmü reva gören kurumun arızalara da aynı hassasiyetle yaklaşmaları gerekiyor. Her türlü zararını vatandaştan tahsil etmeyi bilen kurum, kesintisiz enerji hizmetini de sunmak zorundadır. Bunca kesinti nedeniyle elektrikli ve elektronik eşyalar zarar görüyor. Birçok vatandaşın televizyonu, buzdolabı ve benzeri eşyaları zarar görüyor. Kim karşılayacak bunun zararını? Koca bir şehirde elektrik kesintisi oluyor ve ilgili kurum kamuoyunu bilgilendirme zahmetinde bile bulunmuyor. Kesinti olabilir ama kalıcı bir çözüm uygulanarak kesintilerin önüne geçilebilir” şeklinde sitem etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.02.2026
13:22
GENÇ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL DESTEK SÜREÇLERİ İÇİN YENİ DESTEK HATTI HİZMETE AÇILDI
GENÇ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL DESTEK SÜREÇLERİ İÇİN YENİ DESTEK HATTI HİZMETE AÇILDI
Genç kaymakamlıgı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, sosyal destek ve yardım süreçlerine hız kazandırmak amacıyla yeni bir iletişim kanalı oluşturuldu.
10.02.2026
18:07
KAYMAKAM GÜZEL KUR`AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
KAYMAKAM GÜZEL KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, İl Müftüsü Orhan İmamoğlu ve İlçe Müftüsü Ferhat Mat ile birlikte, İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Yayla Şeyh Ahmet Nakşibendi Yatılı Erkek Kur'an Kursunu ziyaret etti.
10.02.2026
17:55
EĞİTİM SENDİKALARINDAN  PROMOSYON TEPKİSİ
EĞİTİM SENDİKALARINDAN PROMOSYON TEPKİSİ
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı
10.02.2026
17:49
İŞ BİRLİĞİ  PROTOKOLÜ İMZALANDI
İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
10.02.2026
17:44
KAR VE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK
KAR VE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
17:21
MEVLANA ORTAOKULU YASTA: ENSAR`IN SIRASI ÇİÇEKLERLE DOLDU
MEVLANA ORTAOKULU YASTA: ENSAR'IN SIRASI ÇİÇEKLERLE DOLDU
Lösemiyle verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Mevlana Ortaokulu öğrencisi Ensar Yüce, gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın