25 Nisan 2024 Perşembe

YOKSULLUK VE İŞSİZLİK HAD SAFHADA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genç ilçesinde vatandaşlarla buluşmasında işsizliğin ve yoksulluğun had safhada olduğunu, esnafın ise yaşayamaz duruma geldiğini söyledi.

12 HAZİRAN 2021 CUMARTESİ 15:13
3
1906
0
AA aa
YOKSULLUK VE İŞSİZLİK HAD SAFHADA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, milletvekilleri ve Parti üyelerinden oluşan CHP Ekonomi Masası Heyeti, Genç'te esnaflarla görüştü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.

AĞBABA: “ESNAF NEFES ALAMIYOR!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Esnaf çok zor durumda. Hem pandemi hem de ekonomik krizle birlikte esnaf yaşayamaz duruma gelmiştir. Bizler, bölgeyi gezip esnafı, işsizi, çiftçiyi, her kesimi dinlemeye çalışıyoruz. Biz bunları dinlerken birileri başka işler yapıyor. Gündemle ilişkisi olmayan işlerle meşguller. Maalesef Türkiye hepinizin de izlediği gibi bir kabile devletine dönüşmüş durumda. Demokrasinin doğuda yaşayan için de batıda yaşayan için de hava ve su kadar önemli olduğunu ifade eden Ağbaba, ekonominin, yoksulluğun çözümünün kaynağının da demokrasi olduğuna dikkati çekti.

10 BİN DOLAR MAAŞ ALAN SİYASETÇİ KİM?

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak 128 milyar dolar nerede diyorduk. Bu sorudan o kadar rahatsız oldular ki astığımız afişlerimizi, pankartları indirdiler, il başkanlarımız hakkında dava açtılar. 128 milyar doları sordukça her gün başka bir cevap verdiler. En son 'bu parayı köprüye yola harcadık' dedi. Bu para daha 2019'da vardı. Köprü ve yola harcadığın para 15 yıl önce. Bu parayı sormaya devam edeceğiz. Yeni sorular var, bu soruları İçişleri Bakanı soruyor. "10 bin dolar maaş alan siyasetçi." 10 bin dolar maaş alan siyasetçi kim? 10 bin dolar mafyadan maaş alan ahlaksız, namussuz kim? Bingöl'den soruyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin itibarı tehlikede. Bir başka soru "750 milyon dolar nerede", "Havuzda toplanan 600 milyon dolar nerede.”

Türkiye'de yaşanan sorunların temel kaynağının yeni sistem olduğunu ileri süren Ağbaba, şunları kaydetti:

"11 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon insanımız resmi sosyal yardımlarla yaşamını sürdürmekte. 132 milyar hacizli borcu olan çiftçimiz var. Asgari ücretlinin altında emeklimiz var. 2 milyon 600 bin dul ve yetimimiz aylık 763 lira ve altında parayla geçimini sağlamaya çalışıyor. Günlük 47 liraya mahkum edilmiş 2,5 milyon çalışanımız var, ücretsiz izne çıkarılarak. Maaşının 122 gününü vergiye ödeyen asgari ücretlimiz var. Geçtiğimiz yıldan bu güne kadar 122 bin esnafımız kepenk kapatmış. Sanki bunlar 19 yıldan beridir ülkeyi yönetmemişler. Sanki 19 yıldan beri Cumhuriyet Halk Partisi ya da başka parti yönetmiş gibi hareket ediyorlar.

İş yeri sahipleriyle görüşen Ağbaba ve beraberindeki CHP'liler, ardından ilçedeki muhtarlar derneğini,  sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarını ziyaret etti.

Haber: Sinan ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın