20 Nisan 2024 Cumartesi

YÜZLERCE ÖĞRENCİ MAĞDUR!

2021-2022 Akademik yılının başlamasıyla Genç'e gelen öğrenciler KYK yurdunun olmayışı, yüksek kiralar ve konut sayısının az olmasından dolayı barınma sorunu yaşıyor. Öğrenciler çareyi Bingöl merkeze gidip gelmekte bulurken bu kez de 6 TL olan yol ücretinden dolayı büyük zorluklar çekiyor.

23 EYLÜL 2021 PERŞEMBE 14:35
0
2645
0
AA aa
YÜZLERCE ÖĞRENCİ MAĞDUR!

Yaklaşık 1,5 yıldır pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim yeniden başladı ancak sorunlar da beraberinde geldi.Gerek geçtiğimiz yıl gerekse bu yıl Genç Meslek Yüksek Okulunu kazanan öğrenciler ilçeye geldi ancak bu kez de barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı.

İlçede KYK yurtlarının olmayışı, yüksek kira fiyatları, yetersiz konutlar ve yedek öğrenci fazlalığı derken yüzlerce öğrenci ortada kaldı.

“YÜZLERCE ÖĞRENCİ BARINMA SORUNU YÜZÜNDEN MAĞDUR"

582 öğrencinin eğitim göreceği Meslek Yüksek Okulunda yüzlerce öğrenci , İlçede yurt olmaması, konut kiralarının yüksek ve yetersizliğinden dert yakınırken, birçok ev sahibinin kira fiyatını arttırdığını iddia etti ve eğitimini dondurma noktasına geldigini ifade etti

“GENÇ'E EKONOMİK GİRDİ SIFIR, ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 90'I BİNGÖL'E GİDİYOR”

Yurt sorununun olmayışı ve ev kiralarının uçuk rakamlardan verildiği Genç'te kalmayı tercih etmeyen öğrenciler Bingöl merkezde özel yurt ve evleri kiralayarak barınma sorununu aşmaya çalışırken, bu kez de yol ücretlerinden dolayı büyük mağduriyetler yaşıyor. Genç – Bingöl arasının 18 kilometre olduğunu ve öğrencilerden 6 TL'lik ücretin alınmasının kendilerine çok büyük maliyetler doğurduğuna değinen öğrenciler, “Ne yapacağımızı şaşırdık. Ama ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyoruz” diye dert yandılar.

Haber: Sinan Atan   

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın