29 Nisan 2024 Pazartesi

ZAZACA BELGESEL FİNALE KALDI!

Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü'nde (Mezra Pîl) çekimi yapılan ve yapımcılığını Gençli hemşerimiz Ahmet Hakan Vergi'nin yaptığı 'Dûr' adli belgesel Avusturya'da düzenlenen 20. Innsburck Doğa Filmleri Festivali'nde finalist olarak seçildi.

04 AĞUSTOS 2021 ÇARŞAMBA 15:37
24
1518
1
AA aa
ZAZACA BELGESEL FİNALE KALDI!

Yaklaşık 20 yıldır kış mevsimi hariç bütün mevsimlerde yaylada kalan ve zorlu yaşam koşullarına rağmen kendi imkânlarıyla yaylasına yol yapıp ve güneş paneli kurarak elektrik üretip ihtiyaçlarını karşılayan Dursun Tanik'in hayatını ele alan ve belgesel filmi çeken genç yönetmen Ahmet Hakan Vergi'nin 'Dûr' adlı çalışması Avusturya'da düzenlenen 20. Innsburck Doğa Filmleri Festivali'nde finalist olarak seçildi.

ZAZA DİLİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ GÖRSEL BİR BELGE HÂLİNE GETİRMEK İSTİYORUM

Kısa belgeseller çekerek Zaza dilini ve kültürünü yaşatarak görsel bir belge hâline getirmek istediğini söyleyen yönetmen Vergi, “Bu dili yıllarca sahipsiz bıraktılar, kimse benimsemedi. Herkes birbirine küstü ve bu küslük maalesef şirin olan Zaza Diline de yansıdı. Ben de farkındalık olsun diye belgeseli çektim ve çok şükür ki çektiğimiz belgesel Avusturya'da finale kaldı. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_120)
24 Ağustos 2022 Çarşamba 09:13
Mezra Solhan Aşiret-i Solhan ( Bayırlı Köyü )...Güzel Bir Çalışma Olmuş...Tebrikler...
Beğendim (6) Beğenmedim (0)Cevapla
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın