05 Mart 2026 Perşembe

ZAZACA HİZMET VEREN PERSONEL VAR MI?

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması üzerine verdiği önergede; Acil servislerde Zazaca hizmet veren personel var mıdır, varsa sayısı kaçtır? şeklindeki soruya yer verdi.

28 ŞUBAT 2021 PAZAR 13:11
3
2220
0
AA aa
ZAZACA HİZMET VEREN PERSONEL VAR MI?

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması üzerine verdiği önergede; “Acil servislerde Zazaca hizmet veren personel var mıdır, varsa sayısı kaçtır?” şeklindeki soruya yer verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yanıtlaması üzerine TBMM'ye iki soru önergesi verdi.

Verdiği önergelerde Zazaca üzerine çalışmalar olup olmadığını soran Aydemir, Bakan Koca'ya verdiği önergede; “ Bingöl ilinde nüfusun neredeyse tamamı Zazaca ana dili ile konuşmaktadır. Birçok yurttaş Zazaca dışında bir dille kendilerini ifade edememekte, bu sebeple çeşitli kurumlarda zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle hastanelerde büyük ihtiyaç duyulan ifade etme hali, oralarda bulundurulacak tercümanlarla giderilebilir.

Bu bağlamda;

1.) Acil servislerde Zazaca hizmet veren personel var mıdır, varsa sayısı kaçtır?

2.) Hastanelerde anadilde hizmet verilmesi konusunda bir adım atacak mısınız?” şeklindeki sorulara yer verdi:

“ZAZACA HİZMET VEREN KAÇ KURUM VARDIR?”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da yanıtlaması üzerine önerge veren Aydemir; “Bingöl ilinde nüfusun neredeyse tamamı Zazaca ana dili ile konuşmaktadır. Birçok yurttaş Zazaca dışında bir dille kendilerini ifade edememekte, bu sebeple çeşitli kurumlarda zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle hastanelerde büyük ihtiyaç duyulan ifade etme hali, oralarda bulundurulacak tercümanlarla giderilebilir.

Bu bağlamda;

-Nüfusun neredeyse tamamının Zazaca konuştuğu bir ilde, Zazaca hizmet veren kaç kurum vardır?” dedi. 

HABER :  HABER MERKEZİ

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.03.2026
16:23
İLKOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASINDA KIYASIYA REKABET
İLKOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASINDA KIYASIYA REKABET
İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ilçedeki ilkokul öğrencilerine yönelik 'İlkokullar Arası Bilgi Yarışması' programı gerçekleştirildi.
04.03.2026
16:59
GÖKÇELİ KÖYÜ DERNEĞİ İFTARDA BULUŞTU
GÖKÇELİ KÖYÜ DERNEĞİ İFTARDA BULUŞTU
Bingöl'ün köklü yerleşimlerinden Gökçeli Köyü Derneği (Talvarı) sakinleri, Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu ön plana çıktı.
04.03.2026
16:06
UMUT KERVANI`NDAN GENÇ`TE  RAMAZAN SEFERBERLİĞİ
UMUT KERVANI'NDAN GENÇ'TE RAMAZAN SEFERBERLİĞİ
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği Genç İlçe Temsilciliği, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda, et, nakdi yardım ve çeşitli desteklerde bulundu. Yapılan yardımların toplam tutarı on binlerce lirayı buldu
04.03.2026
15:59
5 KİŞİYE GEÇİCİ İSTİHDAM
5 KİŞİYE GEÇİCİ İSTİHDAM
İŞKUR Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl Defterdarlığı iş birliğinde 5 kişilik İşgücü Uyum Programı (İUP) düzenlenecek. Başvurular 2–6 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak.
04.03.2026
15:50
GENÇ ŞEFLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
GENÇ ŞEFLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı.
04.03.2026
15:39
BİNGÖL`DE ABD VE İSRAİL PROTESTOSU
BİNGÖL'DE ABD VE İSRAİL PROTESTOSU
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları, Bingöl Kent Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Programda yapılan konuşmalarda saldırılar kınanırken, İslam dünyasına birlik ve ortak duruş çağrısı yapıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın