13 Mayıs 2024 Pazartesi

ZAZACA HİZMET VEREN PERSONEL VAR MI?

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması üzerine verdiği önergede; Acil servislerde Zazaca hizmet veren personel var mıdır, varsa sayısı kaçtır? şeklindeki soruya yer verdi.

28 ŞUBAT 2021 PAZAR 13:11
3
1702
0
AA aa
ZAZACA HİZMET VEREN PERSONEL VAR MI?

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması üzerine verdiği önergede; “Acil servislerde Zazaca hizmet veren personel var mıdır, varsa sayısı kaçtır?” şeklindeki soruya yer verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yanıtlaması üzerine TBMM'ye iki soru önergesi verdi.

Verdiği önergelerde Zazaca üzerine çalışmalar olup olmadığını soran Aydemir, Bakan Koca'ya verdiği önergede; “ Bingöl ilinde nüfusun neredeyse tamamı Zazaca ana dili ile konuşmaktadır. Birçok yurttaş Zazaca dışında bir dille kendilerini ifade edememekte, bu sebeple çeşitli kurumlarda zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle hastanelerde büyük ihtiyaç duyulan ifade etme hali, oralarda bulundurulacak tercümanlarla giderilebilir.

Bu bağlamda;

1.) Acil servislerde Zazaca hizmet veren personel var mıdır, varsa sayısı kaçtır?

2.) Hastanelerde anadilde hizmet verilmesi konusunda bir adım atacak mısınız?” şeklindeki sorulara yer verdi:

“ZAZACA HİZMET VEREN KAÇ KURUM VARDIR?”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da yanıtlaması üzerine önerge veren Aydemir; “Bingöl ilinde nüfusun neredeyse tamamı Zazaca ana dili ile konuşmaktadır. Birçok yurttaş Zazaca dışında bir dille kendilerini ifade edememekte, bu sebeple çeşitli kurumlarda zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle hastanelerde büyük ihtiyaç duyulan ifade etme hali, oralarda bulundurulacak tercümanlarla giderilebilir.

Bu bağlamda;

-Nüfusun neredeyse tamamının Zazaca konuştuğu bir ilde, Zazaca hizmet veren kaç kurum vardır?” dedi. 

HABER :  HABER MERKEZİ

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2024
17:53
BİNGÖL`DE KAMU VE ÖZEL İŞLETMELERE  KAMERA ZORUNLULUGU
BİNGÖL'DE KAMU VE ÖZEL İŞLETMELERE KAMERA ZORUNLULUGU
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
11.05.2024
20:21
DEMİRSPOR, MAÇA ÇIKMAYINCA PLAY-OFF`TAN ELENDİ
DEMİRSPOR, MAÇA ÇIKMAYINCA PLAY-OFF'TAN ELENDİ
Bingöl 1. Amatör Ligde mücadele eden Genç Demirspor, play off'larda elendi. Büyük Bingölspor maçına çıkmayan Demirspor, Kuzgunlar'ı sampiyonluktan ederken, Hükmen galip gelen Büyük Bingölspor ise şampiyon oldu ve Bal Ligi için baraj maçı oynamaya hak kazandı.
10.05.2024
19:03
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilciliği, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Irak asıllı Y.K. tarafından, okuldan atıldığı gerekçesiyle Lise Müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine tepki amaçlı, basın açıklaması gerçekleştirildi. (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilcisi Muhammed Mustafa Demirağ'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.
10.05.2024
18:41
AK KADINLAR`DAN İSRAİL TEPKİSİ `SAVAŞINDA  BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK KADINLAR'DAN İSRAİL TEPKİSİ 'SAVAŞINDA BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu: 'Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek
09.05.2024
18:33
ÜNİVERSİTE  ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE`YE  DESTEK
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE'YE DESTEK
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
09.05.2024
16:24
BİNGÖLDE  JEOTERMAL  KAYNAKLARI ` KONUŞULDU
BİNGÖLDE JEOTERMAL KAYNAKLARI ' KONUŞULDU
Bingöl'deki jeotermal kaynakların potansiyeli, değerlendirilmesi gereken alanlar ile bu kaynakların ekonomiye kazandırılması ve neler yapılacağı konusunda toplantı yapıldı. Vali Ahmet Hamdi Usta; 'Veriler ve öneriler doğrultusunda çalışacağız.' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın